edzés,calisthenics,mozgás,motiváció,akaraterő

2014. július 17. 19:23 - ERYCK

Kaja

100at100on.jpg

Ezzel a témával, már-már tele van a padlás. Hiszen sok mindenki írt már ilyen-olyan megvilágításban a kajálás helyesebben táplálkozásról. Ezekben a cikkekben egymásnak ellentétes tapasztalatokat lehet olvasni. Hogy ez miért is van így? Nos, nyilván azért mert mindannyian különbözünk. Különböznek táplálkozási szokásaink, épp ezért nem lehet a helyes táplálkozást, mint olyat, általánosítani. Én sem vagyok dietetikus, nem is szeretnék olyan nagyon nagy okosságokat írni, de én is írtam korábban egy ilyesféle cikket. Most Ezt szeretném az elkövetkezendő cikkel bővíteni. Ha meg szeretnétek tekinteni a régebbi cikket, katt az alábbi linkre.

http://ef-workout.blog.hu/2013/11/14/a_taplalkozas_rabsagaban

100at100on- hogy ez számomra mit is jelent? Aki régebbi olvasó az már valószínűleg tudja, hogy egyre többet edzek. Ebből adódóan, egy igazi fárasztó edzés után már 2 óra elteltével érzem, hogy bizony-bizony éhes vagyok. Ilyenkor el kell űzni ezt a szörnyű érzést. Ki szeret éhesnek lenni. Azt hiszem, nyugodtan mondhatom, mindannyiunk nevében hogy senki. Enni kell. De itt jön, a 2 leg vitatottabb kérdés. Mit? Mennyit? Ebben szinte minden az ételekkel, táplálkozással foglakozó cikkben eltérések vannak. Van, aki az hirdeti. Hal, saláta, víz. Van olyan, aki kifejezette csak hús párti. Illetve olyan is, aki szinte átkozza a tésztát ill., pékárukat. Én most nem megyek bele ezeknek az elméleteknek a boncolgatásába. Nem mondom, hogy ez vagy, az helytelen. Helyette tiszteletben tartom meggyőződésüket.

Itt most leírom a tapasztalatom, hogy, mit, mikor mennyit. De nem mondom azt, hogy ez mindenkinek passzolni fog. Mivel tényleg mindenki más. Mit? Én azt mondom mindent. S nem kell most azzal olyan nagyon foglalkozni, hogy az most épp valami tészta, esetleg kenyér. mert ha mértéket tartunk, nem okoz problémát. A kenyérre is szükségünk van. Pékáru: pogácsák, kalácsok, miért ne lehetne fogyasztani őket, itt is a hangsúly a mértéken van. Ami azt jelenti, hogy mondjuk az helyett, hogy nap, mint nap azzal tömném magam, csak heti 1x vagy 2x eszek reggelire.
Helyette (mármint a pékáru helyett) müzli vagy valami könnyű joghurt. Nekem ez abszolút bevált. Vagy ha esetleg szalámis kenyérre van kedvünk az se baj. Nálam ez nagyjából így működik, ha szalámi, akkor szinte kizárólag sonkás. Az sem árt, hogy ha sok zöldséget ill., gyümölcsöt fogyasztunk. A virsli is elmegy, ha minőségi, Persze nyilván drágább, mint a vízzel meg még ki tudja mivel töltött virslinek álcázott izék. Ebéd ügyben szintén fontos a minőség. Mivel én is csúnya szóval a középosztályba tartozom, tudom, hogy igencsak nehéz hozzájutni a hyper-szuper-ultra egészséges táplálékokhoz. ezért nálunk is olyan húsok olyan zöldségek, gyümölcsök vannak. mint amilyenek egy normál háztartásban. Tulajdonképpen ebből kell kihoznom a normál étkezést. Ebédnél úgy vagyok. hogy majdnem hogy mindegy hogy mi van főzve, lényeg hogy sok legyen és finom. Ekkor átkapcsolok Ham-Ham-Züm-Züm üzemmódba. Nem, ez nem azt jelenti, hogy túlzabálom magam, pont annyit estek amennyi jól esik. Nagyon kevés étel van, amit nem szeretek, vagy ami nem ízlik. Imádom a csirke-cicit rizzsel, uborkával. A másik nagy kedvencem a spenót. Popeye is attól volt nagy csávó :) (Popeye a tengerész egy kultikus mesefilm volt) Minek vetítése után radikálisan megnőtt a spenót utáni kereslet… aki látta a mesét az tudja, hogy miért. A fiatalabbaknak így magyaráznám: Popeye-ben a spenót olyan volt, mint Zöld íjászban a mirakuru.
popeye1.jpg
Engedjétek meg, hogy visszatérjek a táplálkozáshoz. Ugyebár a reggeliről, ebédről már szót ejtettem. Vessünk egy pillantást a vacsira. Általánosságban az t írják az okosok, hogy este 6 után ne együnk. Ezzel mélységesen nem értek egyet, csak abban az esetben, ha valaki diétázni szeretne. De normál esetben miért ne lehetne 6 után enni. Nálam ez valahogy így alakult 6-kor eszem meg a N1 vacsorát. Tegyük fel hogy eszek 2 tükörtojást. Rá 2 órájára, azaz 8-kor fogyasztom el a N2 vacsorát. Ez általában fehér joghurt vagy csak simán iszom egy pohár tejet. Mivel este 10 után kerülök vízszintesbe. Pont megvan a nap utolsó étkezése és az alvás közötti 2 óra emésztési idő. Ami a 100at100on módszert illeti, ez nem olyan bonyolult. Amilyen hosszan és keményen edzek annyit is eszek. Példa hogy érthető legyen. Ma is, mint mindenki ebédeltem rá egy órájára edzésem volt. Jóformám ahogy vége lett az edzésnek, éhes lettem. Ha ki szeretnétek próbálni a 100at 100on módszert edzetek többet nem feltétlenül kell keményebben, a lényeg a időtartamon van. Még egyszer mondom, minél többet fogtok edzeni, annál inkább éhesek lesztek. De most sajnos mennem kell, mert ennek a cikknek az írása azt eredményezte, hogy éhes lettem. Már megint…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ef-workout.blog.hu/api/trackback/id/tr536517561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
edzés,calisthenics,mozgás,motiváció,akaraterő
süti beállítások módosítása