edzés,calisthenics,mozgás,motiváció,akaraterő

2014. január 11. 14:50 - ERYCK

Út a gyógyuláshoz

Rolls_web3.jpg
Az első Theraband beszámoló.
Ahogy azt már a törzsolvasóim  tudják, egészségügyi problémáim vannak.  Gyengék az ízületeim. Igen bevallom, az én butaságom is okozta ezt, s ez a mai mapig kísér, ill. megnehezíti életem. Azok akik ezt a cikket először olvassák, valószínűleg nem világos, picit zavart cikkindításnak tűnhet. Pedig van értelme.  Ezért azt javaslom, olvassátok el a kezdeti cikkeimet. Főként a "Bukás" c. cikket, melyből kiderül, miért érzem magam hibásnak…

Mivel a bejegyzés címe "Út a gyógyuláshoz" el is kezdeném ezt a beszámolót.

"Bandy" Theraband gumiszalag egy nagyon fontos és hasznos eszköz, mondom, ill. írom ezt, már az első hét használata után. Tény hogy nem várhatok tőle az első hét után megváltást. Az is tény hogy nagyon-nagyon sok idő kell ahhoz, hogy az ízületek megfelelően regenerálódjanak, de erre még később visszatérek. Mit is jelent "Thera-Band" megnevezés? "Thera" meleg, melegítő érzés. "Band" kötél, szalag. Nos, ez a melegség valójában is így van. Itt van két videó a TheraBand –ról.

Ha szabályosan van használva a szalag, a sérült ízületek (esetemben a vállak) valóban melegszenek, ill. egy érdekes mix alakul ki. Mert bemelegszenek, és egy picit fájnak is. Ez teljesen természetes. Később, ez az érzés átmegy fáradtságba. Ez is teljesen természetes. Az ízületek fáradtsága, egy csalhatatlan jel, mely rávilágít arra, hogy felettébb gyengék az ízületek. De én nem vagyok elkeseredve, mert tudom, hogy mit kell csinálnom. Türelmesnek kell lennem magammal szemben. Csinálni kell a therabandos gyakorlatokat. Nagyon könnyűknek, már-már nevetségeseknek tűnhetnek. Hangsúlyoznám "Tűnhetnek".De nagyon nem azok, ugyan is, ha valakinek valamilyen ízülete sérült, akkor a könnyű gyakorlat is ép oly megerőltető lehet. Az ízületek gyógyulása nem egyik hétről a másikra történik, ha ez így lenne, nem lenne a világon semmi gondim. A gyógyulás egy folyamat, mely nagyon sok időt vesz majd igénybe. Ennek kapcsán tisztázni szeretném azt is, hogy akár hónapokig, de akár egy évig is eltarthat. Ide szeretném kapcsolni a II. Fegyencedzés nagytalákozót, ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy életem formáját hozom majd. Bár nem tudom mikor lesz megszervezve, ilyen információim nincsenek,de sokkal valószínűbb az, hogy igencsak visszafogott teljesítményem lesz. Meg az is nagy kérdés hogy mit hoz majd ki belőlem az Adrenalin. Ez még a jövő zenéje. Most csak az számit hogy maradjon meg a higgadtságom, türelmem s a kitartásom. Fel kell erősíteni az ízületeket. Ez a primáris cél.
Az "Út a gyógyuláshoz" csakúgy mint a "Mindennapi Hősök" is cikksorozat lesz, az apró fejlősekről fogok írni.
A jó hír az, hogy már nem kell sokat várni a "Treatment" nevű YouTube videó albumra, folyamatban a videók beszerzése

Képforrás:
http://www.thera-band.com/UserFiles/Rolls_web3.jpg

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ef-workout.blog.hu/api/trackback/id/tr745752783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
edzés,calisthenics,mozgás,motiváció,akaraterő
süti beállítások módosítása