edzés,calisthenics,mozgás,motiváció,akaraterő

2014. augusztus 13. 21:21 - ERYCK

Kontrollált Vadulás

KV.jpg

Eljött végre a cikkíró szerda, és igen, ahogy az már lenni szokott, találtam egy olyan témát, amit hosszasan lehetne boncolgatni. Ami azért nem olyan egyértelmű, mi több nagyon egyéni a megítélése. De én nagyon szeretem az efféle témákat. Maximum nem azonosultok a véleményemmel. (Halkan tenném hozzá, hogy általánosságban azonosultok a cikkeimmel, s ez azért nagyon jól esik)

Abba szinte biztos vagyok hogy mindenki hallotta a már-már elcsépelt mondatot "go hard or go home" magyarán mennyé keményen vagy mennyé haza. Én nem mondom azt, hogy ez a meggyőződés helyes, de azt sem hogy helytelen lenne. De azért mégis egy picit más szempontból világítanám meg.

Ha valaki Beast típus (minimális pihenés mellet) keményebbnél-keményebb edzésekkel bombázza magát, az előbb-utóbb lesérül. Ez tény. Hisz nem tud a szervezete regenerálódni.
Ha van egy elégedettebb típus mondjuk, lazábban veszi, aki nem figyel oda, az viszont az életbe nem fog továbbfejlődni. és egyhelyben fog toporogni.

Akkor van (szerintem) nyert ügyünk a két hozzáállásból kreálunk egy harmadikat. Ez lenne a "Kontrollált Vadulás" Természetesen hamarosan bővebben is kifejtem ezt a hozzáállást, ill., meggyőződést. De előtte szeretnék írni a célomról.

2015. január 1-ig el szeretném érni a30 ismétlés számot a következő gyakorlatokból: Fekvőtámasz, Fal- Fekvőtámasz,Guggolás, Ausztráliai húzódzkodás, és a Has-prés Mindezt lassú kivitelezésben

A jelenlegi helyzet: 12 kontrollált kivitelezés. Igaz, hogy van olyan gyakorlat, melyből már most többre vagyok képes, de addig, amíg a többi "csak" 12, nem lépek tovább. Mindezt két okból:

1 Biztonság, így is talán sikerült összeszednem egy kisebb sérülést a könyökben De ez egyáltalán nem biztos, hogy sérülés, lehet, hogy csak izomláz, de azért jobb félni, mint megijedni. ezt mondatja velem a józan eszem. Vagy a Hipochondriám. :)

2 Átláthatóság-így tudom figyelni, hogy az 5 gyakorlatból melyek azok, amik a leggyengébben mennek.

Egy a lényeg, ha már megvan a 12 ismétlés, azt igyekszem mindig teljesíteni. sose adom már lejjebb. van úgy, hogy 6-6 módszerrel, de van úgy is, hogy egyszerre sikerül a piszkos 12.

Zárásként- a "Kontrollált Vadulás" számomra így néz ki:

Kontrollálom a gyakorlatok kivitelezését (minél lassabb annál jobb)
Vadulok, mert ha törik,ha szakad, a 12-esnek MEG KELL LENNIE!!

KK.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ef-workout.blog.hu/api/trackback/id/tr546601539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
edzés,calisthenics,mozgás,motiváció,akaraterő
süti beállítások módosítása