edzés,calisthenics,mozgás,motiváció,akaraterő

2014. október 07. 12:17 - ERYCK

Lord of your body: Urald a tested

loyd.jpg

Ez a cikk a Calisthenics-centrikus mozgásról és gyakorlatokról fog szólni. Nem csak a fegyencedzésről. Paul Wade könyve való igaz hogy egy nagyon jó olvasnivaló, de e könyvön túl is van élet, mi több előtte is volt (Bár azért azt hozzátenném, hogy a Calisthenics szócskával e könyvben találkoztam először). De utána kicsit szétnéztem, és sok Calisthenics-centrikus mozgásformát ill., gyakorlatot találtam.

Szerintem tegyük is gyorsan tisztába mi is az a calisthenics. A calisthenics egy gyűjtőnév a mozgásjavító gyakorlatok számára. Igen persze az emberek 90% a fegyencedzéssel valamint a manapság oly népszerű street workoutal azonosítja. És igazából ezzel nincs is baj. Hiszen ha fegyencedzésben találkozik az ember ezzel a kifejezéssel, ezt fogja alapnak venni.

Vannak azonban mozgásformák melyek a mozgásjavító hatásuk miatt besorolandóak a calisthenics csoportba.

Rehabilitácó- igaz, hogy általában nem a fekvőtámaszon, az egylábas guggoláson vagy éppen a teljes húzódzkodáson van a hangsúly. De ettől még ugyanazt a célt szolgálja, a mozgásjavítást és a mobilizációt. Fejleszti a hajlékonyságot, a mozgáskoordinációt, és a fizikailag is felerősít. Nyilván másfajta gyakorlatokkal.

rehab.jpg

Calisthenics-centrikus sportok.

Szerény véleményem szerint a szerint a szertorna nagy hatással van a mozgáskoordinációra. Ott olyan gyakorlatok vannak, melyeket, ha elsajátítunk az életünkben is használhatnánk.

Berki_Krisztian_vagott_640x480.jpg

Végszó:

Minden mozgásforma melyben az alapvető technikák vannak használatban (mászás, ugrás, futás,húzás stb.) Calisthenics gyűjtőnév alá sorolhatunk . A tornatermi edzés, gyúrás, nem tartozik ide, mert a súlyokkal való edzés nincs belénk kódolva ergo nem természetes mozgás. Azzal nem a mozgás mobilitásunk fejlődik.

Persze mindenki választhat hogy milyen téren szeretné magát fejleszteni. De ha valaki uralni szeretné testét annak mindenféle képen Calisthenics centrikus mozgást javasolnék

Igaz ez csak az én véleményem...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ef-workout.blog.hu/api/trackback/id/tr786766909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
edzés,calisthenics,mozgás,motiváció,akaraterő
süti beállítások módosítása