edzés,calisthenics,mozgás,motiváció,akaraterő

2014. május 20. 14:50 - ERYCK

2. Országos Fegyencedzés Nagytalálkozó- Beszámoló PART 1(Programok)

 10294508_10202126885513610_8623451921056120525_n.jpg

2014május11. (vasárnap) Ez volt az a mágikus dátum, melyet már régen vártam. Ugyanis ezen a vasárnapon összegyűltek a sajáttestsúlyos edzés megszállottjai. De még mielőtt belemennék a nagy beszámolóba, engedjétek meg, hogy köszönetet mondjak a Thor Gym –Tornaterem üzemeltetőinek, hogy ismét otthont adtak ennek a csodás eseménynek. Mivel voltam olyan szerencsés hogy már a 2 akción vehettem részt,így nyugodt szívvel mondhatom, hogy szinte otthoni hangulat várt fantasztikus emberekkel. Nagy örömömre szolgált az is hogy ez utal kis hazámból nem egyedül utaztam. Szerencsés vagyok, hogy találtam egy (a szó legjobb értelmében vett edzésmegszállottat) Nikker Tamás-t. Bevallom, így, hogy rajtam kívül is volt még egy edzésfanatikus, így még jobb volt a Pestre vezető út. Azt hiszem, mondhatom mindkettőnk nevében. hogy televoltunk izgatottsággal és pozitív energiával. Vele kapcsolatos információkat ill.,az edzésfilozófiát itt találjátok:http://nikker-workout.iwk.hu/ Nagyon hasznos cikkek, videók sokat lehet a tanulni belőlük.

Fegyencedzés Programok:

1 Fegyencedzés gyakorlatok
P1020960.JPG
Ahogy az tavaly is volt Galba Zsolt és Tar Gabi vezényletével elkezdődött a Könyv klasszikus levezetése. Az egészen könnyű gyakorlatoktól a mesterlépesekig. Természetesen ez is egy felmérőként szolgált, hogy ki meddig bírja. Ugyancsak nem maradtak Zsolti picit gúnyos, de annál inkább motiváló megjegyzései s humora. Viszont a társaság nagyot fejlődött tavalytól, és ezt jó volt látni. Külön öröm volt látni a sok lurkót. Sőt volt jó pár gyakorlat, ami talán még jobban is ment nekik, mint a felnőtteknek…


sőt a következő program számomra is világossá tette azt, hogy minél fiatalabb valaki annak könnyebben csinálja meg a gyakorlatsort

2 Primal Move
P1020963.JPG
Ezek a gyakorlatok tulajdonképpen visszavezettek a múltunkba.
Állati mozgásokat végzett a brigád… Picit mosolyogtam mikor Egyházi Gábor és csapata vezényletével elkezdett a brigád csúszni-mászni. volt ott minden a majmok mozgásától kezdve a csigakúszó versenyek, tigrismászás-medvemászás. Volt ott mi szemnek, mi rekeszizomnak ingere. Mulatságos volt, de egyben nagyon tanulságos is, mert közben az ember rájött, hogy pozitív stressz éri a szervezetét és hogy ennek az edzésnek ízületerősítő, de legfőképp ízületkímélő hatása van. Személyes tapasztalatom pedig az, hogy egyáltalán nem olyan könnyű, mint amilyen könnyűnek látszik…

3. Balázsik Anikó –Rehab előadása

A gyakorlatok helyes kivitelezéséről szóló beszámolót szintén nagyon hasznosnak tartottam. Alapvetően arról szólt, hogy bármilyen gyakorlatot is csinálsz, csináld lassan és a lehető legkoncentráltabban, így sokkal kisebb az esélye hogy izomhúzódást szenvedsz. Ani külön kitért 3 alapgyakorlatra: Guggolás, Híd, Fekvőtámasz. Ezek közül a fekvőtámasz boncolgatása volt számomra a leghasznosabb. Ugyanis nagyon szeretem ezt a fajta gyakorlatot. Szinte minden edzésnapomban szerepel. Amiért Aninak külön hálás vagyok az az, hogy elmagyarázta a helyes fekvőtámasz technikát. Miszerint igazából nem is a kéztartásra kell elsősorban odafigyelni, hanem inkább a hátizmot és a lapocka mozgását. A hátizmot feszesen kell tartani és törekedni kell arra, hogy a lapockákat minél inkább egymás mellé kell húzni, ezáltal a vállak sem károsodnak hisz természetes mozgástartományukban dolgozhatnak.

4.Valkovszki Attila- Street Workout bemutatója
P1020984.JPG
Számomra egyértelműen ez volt a nap fénypontja, hogy miért is? Erre a kérdésre nagyon egyszerű válaszolni. Atti számomra a PÉLDAKÉP. Ugyanis nagyon sok közös vonásunk van. Mindketten harcolunk az élet egyikünkhöz sem valami kegyes. Mi mégsem adtuk fel!
http://ef-workout.blog.hu/2014/01/08/mindennapi_hosok_733 katt a linkre

A produkcióját csakis szuperlatívuszokkal tudnám kifejezni. Egyszerűen nincsenek erre szavak csakis az hogy fantasztikus….Az ember életében vannak napok, pillanatok percek miket meg kell élni ahogy hogy rájöjjünk, tényleg nincs lehetetlen….
Ez lett volna a beszámoló 1része
to be continued

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ef-workout.blog.hu/api/trackback/id/tr686184788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
edzés,calisthenics,mozgás,motiváció,akaraterő
süti beállítások módosítása