edzés,calisthenics,mozgás,motiváció,akaraterő

2015. január 14. 16:10 - ERYCK

Évnyitó 2015

Szilveszter éjjelén megfogadtam magamnak, hogy az újév más lesz, tényleg odateszem magam. Tulajdonképpen több kisebb fogadalmat is tettem. Az elsőszámú fogadalmam az volt, hogy 2015-ben mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy végre egészségesen fejlődjek (erősödjek). Hogy ne az legyen, mint tavaly volt, hogy 3 hónapig edzettem, majd utána sérülés miatt kihagytam majdnem 4 hónapot. Leegyszerűsítve, nem szeretnék olyan nagy kilengéseket. Egyszer nagyon jó, máskor nagyon nem. Nem fejtem ki magam úgy, ahogy szeretném, mert az nem lenne szalonképes.

A második fontos fogadalmam is az edzéshez kötődik. Nem fogok hallgatni senkire. Csakis a saját tervem fogom követni. Ez nem azt jelenti, hogy nem hallgatom meg az esetleges tanácsokat. Pusztán azt, hogy nem biztos, hogy100% fogom követni az illető tanácsát (eddig ez így volt).

Saját metódus/filozófiát követek. Fel van építve a legalapvetőbb dolgoktól kezdve a célomig. Ahhoz, hogy ezt a metódust kezdjem el használni, ahhoz az kellett, hogy mindent, amit eddig gondoltam az edzésről, ki kellett dobni. Egyfajta szemléletváltás. Ma már az edzés nem az izmokról, az izomzatnövelésről szól, sokkal inkább a tényleges izületvédelemről szól. Ez a stílus mindent az izületeknek rendel alá. Egy konkrét edzés nálam úgy néz ki, hogy a kézzel, csuklóval, könyökkel körző mozdulatokat csinálok plusz egy pici nyújtás.

TAPASZTALAT: A körző mozgásnak köszönhetően nagyon szépen lelazulnak az ízületek. Ezt nagyon fontosnak tartom a későbbiekre nézve, mikor majd az erőnlét növelése lesz a fókuszban. A mai cikk csak egy ilyen kisebb bevezető ebbe az új stílusba. Ha van rá igény, akkor én szívesen körbeírnám ezt az egészet, hogy mint és hogy van. Kommentekben, üzenetekben, akárhogyan.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ef-workout.blog.hu/api/trackback/id/tr477073955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
edzés,calisthenics,mozgás,motiváció,akaraterő
süti beállítások módosítása