edzés,calisthenics,mozgás,motiváció,akaraterő

2014. július 19. 14:39 - ERYCK

Az izmosodás.

izmosodas.jpg

Általánosságban, az, aki el szeretne kezdeni edzeni, azt 2. dologért tenné ezt.

1. Szeretne erősödni (fizikailag), magyarán szeretné növelni a fizikai teljesítőképességét

2. Szeretne izmosodni, ezáltal nyilván növelni a magabiztosságot

Az izmosodásról is, csak úgy, mint a korábbi cikkben boncolgatott táplálkozásról is, rengeteg-rengeteg tanács, elmélkedés, ill., szakirodalmak születtek már. De mivel az izmosodás is nagyon egyénfüggő, ezért ezt a témát sem lehet általánosítani. Van azonban egy nagy igazság. A táplálkozás az izmosodással nagyon komolyan összefügg. Ezt a mondatot már több helyen olvastam ergo lehet igazságtartalma. Szerény véleményem szerint az edzésmegszállottakat 2 csoportba lehet sorolni

1. Vannak Bodybuilderek (Nem bántásból, de ezek általában a konditermes emberek)
2. És vannak, az úgynevezett Power Builderek Én a második csoportba tartozom. Nálam az elsődleges cél az erőnlét fejlesztése.

Még mindig akadnak olyanok, akik azt állítják, hogy a sajáttestes módszerrel csak az erő növelhető, az izomtömeg növelése azonban szinte kizárt. Ha csak Calisthenics van használatban. Nos, mi, kik ezt a régi stílust használjuk, tudjuk, hogy ez egy elég nagy tévhit. Igen is a Calisthenics fejleszti az erőt és az izomzatot egyszerre. Sőt itt egy pici példa.

Én 2013.április 7-dikétől szinte kizárólag csak saját testsúllyal edzek. Mivel előtte gyúrtam van egy egész jó összehasonlítási alapom. Igaz, hogy a gyúrós edzéseknél szinte azonnal bedurrantak, de másnapra lelappadtak, és valahogy nem éreztem az energiát. Sajáttestsúlyos technikát alkalmazásakor viszont ezt vettem észre: Igaz hogy konkrét az edzés után nem durranok be annyira, viszont másnap vagy akár harmadnapra is megmarad az izom feszessége.

18072014301.jpg
18072014302.jpg
18072014303.jpg

Ezek a fotók 2014. július 18-án készültek. Vajon egy év múlva mien szintű fejlődés lessz?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ef-workout.blog.hu/api/trackback/id/tr256524119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
edzés,calisthenics,mozgás,motiváció,akaraterő
süti beállítások módosítása