edzés,calisthenics,mozgás,motiváció,akaraterő

2014. február 11. 19:23 - ERYCK

Változás

 

change.jpg
Érdekesen alakultak mostanában dolgaim, és ezek a váltok kihatottak mindenre.
Hogy miért is írtam ezt kezdésként, az ebből a cikkből ki dog derülni.

A legutóbbi  "2014-Február-Terv" cikkemben igaz hogy a helyes táplálkozásról, diétáról írtam, és az is igaz hogy egy picit ki szeretném dolgozni az izmokat, főleg has tájékon. Aki esetleg utána szeretne olvasni, vagy esetleg a diétához inspirálódni, az megteheti a: http://ef-workout.blog.hu/2014/02/02/2014_februar-terv - linkre kattintással. Többen is azt mondták, hogy, az egy jó cikk. Elnézést a kis önreklámért. Felvetődhet tehát bennetek a kérdés: „Ha jó az elképzelés, ha tudja, mit szeretne magával kezdeni, akkor miért kell változtatni? Tálán nincs elegendő kitartása? ” Igen ez egy jogos kérdés lehetne. Az emberek 90-% a kitartás hiányát képzelik ide helyes válaszkent. Pedig ennek sokkal több oka is lehet. Én most itt felvállalom az okokat, amikért részlegesen abba hagytam a diétát. Az alap probléma az, hogy pénzügyileg elég megterhelő, a csúcsminőségű tápanyagokat tartalmazó élelmiszerek beszerzése. A második ilyen akadály az, az, hogy, ha valaki ténylég kizárólag egészséges ételeket szeretne fogyasztani, annak akkor valószínűleg külön kéne főzni az ételeket. Ami ugyebár szintén nem gazdaságos. Rövid ill., hosszútávon sem kedvez, ha pénzügy szempontból nézzük. Nyilván tolerálnunk kell azt is, hogy az,hogy mink eldöntöttük, hogy diétázunk,az nem azt jelenti, hogy a családtagjaink is követni fognak minket  ill.,hogy díjazni fogják a mi táplálkozási szokásaink  változását. Ebből kifolyólag nem várhatjuk el azt sem hogy családtagjaink is mondjuk párolt zöldségeken éljenek. Biztos vannak olyan emberek is, akik megtehetik maguknak azt, hogy maguknak készítsék az ételeiket, és pénzügyileg is jobban állnak. Azoknak sokkal könnyebb betartani magát a diétát. Ám a fő ok, amiért en személy szerint részlegesen abba hagytam a diétát, az nem a pénzügyi valamint a respektálási probléma.best_cardio_workouts1.jpg Hanem a mozgáshiány. Igen a mozgáshiány, mert egy tolószékes nem tud úgy mozogni, mint egy "Normál" ember. cardio-fitness.jpgÉn nem tudok, mondjuk Cardio-zni. A helyes Cardiozás fokozott pulzusnál végezendő mozgést jelent. Leggyakrabban futás vagy valamilyen  intenzívebb mozgást. Mint gondolom, sokan tudjátok, a normál edzés szerves részének kéne lennie a Cardiónak. E gyakorlattípus során, ha normál pulzusszám tartományban tartsuk a pulzusunkat,akkor zsírégető hatást érhetünk el. Nos mivel én nem futok, nem kardiózok ez a hatás nálam elmarad.
Ezáltal a diéta jelentősen veszít az effektivitásából. Ráadásul volt olyan szerencsém, hogy értelmes műsort találtam a TV-be, ez manapság felér egy bajnoki címmel. Főleg ha egy picit reálisabban értékeljük a mostani "Modern" agysorvasztó műsorokat. Had kanyarodjak vissza ahhoz a műsorhoz, ami megerősített abban, hogy nekem nem létfontosságú konkrétan diétáznom.
Ugyanis megfelelő mozgás nélkül nincs kimondott eredménye. Ergo- csak kínzom magam. A kerekes székes emberek mozgása sohasem érheti el a normál emberek mozgási szintjét. Pont, azért mert nem tudunk futni ill., kocogni, sétálni. De nem véletlenül írtam a diéta RÉSZLEGES elhagyását. Ez annyit jelent, hogy azért az ételadagokra figyelek. Minden étkezésem úgy van belőve, hogy ne legyen se sok, se kevés. Magyarán hogy ne zabáljam magam túl, de azért ne legyek éhes egy óra múltán se. Valamint igyekszem gyakrabban edzeni,
s így fokozni a mozgásomat. Ez talán a legnehezebb, mert gyakrabban kell mozogni, közben oda kell figyelni a sérült ízületekre is. A kettőt nagyon nehezen lehet összehangolni. De én igyekszem…
       
Források:
http://static.becomegorgeous.com/img/arts/2013/Apr/02/10247/best_cardio_workouts1.jpg
https://eattoperform.com/wp-content/uploads/2013/09/cardio-fitness.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ef-workout.blog.hu/api/trackback/id/tr385809784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
edzés,calisthenics,mozgás,motiváció,akaraterő
süti beállítások módosítása